Uvolňující masáž zad - vhodná zejména pro klienty s nadváhou

28.07.2012 23:48

Tato masáž je šitá na míru každému klientovi a je vhodná u zatuhlých a bolavých zad a šíje. Je velmi vhodná pro klienty, kteří mají sedavé zaměstnání a pro klienty s nadváhou u kterých se klasická masáž míjí účinkem.  Při této masáži v teplých letních dnech záda nenahřívám a v ostatní dny nahřívání zkracuji na  dobu nezbytně nutnou, jen tak abych nemasírovala chladem ztuhlé svaly. Masáž začínám  masáží klasickou, kdy  zjistím, kde je největší problém a zádové svalstvo se také nenásilně připraví na další masážní techniky. Dále  již masíruji přesně dle individuálních potřeb každého klienta, používám baňky, kterými však jen masíruji ( nepřikládám staticky na jedno místo), tak aby se maximálně uvolnilo ztuhlé svalstvo. Pokud baňku přeci jen někde nechám přiloženou, tak jen na malou chviličku ( bleskové baňkování). Díky této metodě baňkování téměř nevznikají podlitiny ( modráky), jen někdy se může objevit malá podlitinka v místě, kde má klient problém se zatuhlým svalstvem, tato podlitinka je však nebolestivá a má svůj terapeutický efekt. Dálé při  uvolňující masáži používám prvky z havajské masáže a v případě potřeby používám na rozmasírování ztuhlých míst i lávové kameny ( teplé i chladné). Masáž šíje probíhá vleže na zádech, kdy pomocí jemných masážních hmatů a jemným manipulačním technik, dochází k maximálnímu a velice příjemnému uvolnění krční páteře. Tento způsob masáže šíje je zvláště vhodný pro klienty, kteří trpí na migrény. Masáž šíje touto metodou je velice příjemná, nebolestivá a přitom velice účinná

Závěrem: Tuto masáž nabízím  v délce 40-45 min, což je plně dostačující. U některých klientů může bý i tato masáž razantnější ( při silně zatuhlém svalstvu může i trošinku bolet, ale vše je na domluvě s klientem) a dle vlastních zkušeností je 40 min intenzívní masáže zad, pro svalstvo tak akorát.  Pokud  má někdo zájem o uvolňující masáž v delším provedení, tak vřele doporučuji masáž Aby záda nebolela, kde je ještě v nabídce masáž plosek nohou ( záda velice často bolí od nohou) a rašelinový zábal. Jedná se vlastně o  podobnou proceduru, masáž zad je téměř stejná. Tato masáž není relaxační.

Pro koho není masáž vhodná. U této masáže platí veškeré kontraindikace  jako u masáže klasické  plus tato masáž není vhodná pro  klienty příliš hubené až kachektické ( pro ně je velmi vhodná masáž Breussova a nebo Ozónová).Tato masáž je také nevhodná stejně jako ostatní masáže u všech akutních problémů se zády. Ty vyžadují vždy lékařské ošetření a až po zklidnění se může přistoupit k masážím. Veškeré kontraidikace masáží najdete na mém webu pod ceníkem.

Masíruji pouze kvalitními oleji.

Cena masáže 40-45 min - 390 Kč