Masáž aby záda nebolela aneb uvolňující masáž zad pro klienty s nadváhou

02.03.2012 16:18

Tato procedura je vhodná zejména pro klienty, které trápí bolesti zad způsobené dnešním životním stylem a pro klienty, kteří trpí nadváhou a klasická masáž se u nich míjí účinkem. Masíruje se i do hloubky

Na co se můžete těšit??

Celá procedura začíná krátkým pohovorem, při kterém se vyptám na případné kontraindikace a také zjistím, kde je největší problém.

Další krok je rašelinový zábal přes celá záda (žádný malý polštářek), ale klientovi bude přiložen pořádný plát pravé rašeliny, která bude pomocí rašelinových nosičů tepla prohřáta. Zábal se dává na 25 min. a již po  zábalu dochází k uvolnění ztuhlých svalů. Při zábalu se věnuji nohám ze zadu a hlavně se zaměřuji na plosky nohou, kde je možno přes reflexní zóny ovlivnit i stav páteře.

Dalším krokem je samotná masáž zád a šíje dle individuálních potřeb každého klienta. Sestává z prvků masáže klasické, měkkých manipulačních technik, jsou použity prvky z havajské masáže, používám teplé lávové kameny, chladné drahé kameny a v případě potřeby přikládám na postižená místa i vakuové baňky, prostě tato masáž je šitá na míru každého klienta. Výsledkem je maximální uvolnění namožených svalů. U klientů s nadváhou používám baňky ve větší míře, protože podtlak z baněk dokáže uvolnit ztuhlé svalstvio i pod vrstvou tukové tkáně. Prostě, kam se ruka maséra, nedostane, tak tam práci udělají baňky. Po této masáži, při použití baněk musí klient počítat s tím, že se mohou po masáži baňkami objevit nebolestivé podlitiny ( modráky), které mají svůj terapeutický účinek a v krátké době vymizí. Intenzitu masáže přizpůsobuji potřebám klienta, ale někdy se u některých masážních technik může krátká bolestivost objevit, po ní však přichází velká úleva. Vše je vždy na domluvě s klientem.

Celková délka procedury je 70- 90 min, masírují se záda, šíje a nohy ze zadu, používají se kameny a je v hojné míře využívaná i baňková masáž, masáž se provádí v leže na břichu, v leže na zádech ( trakční cviky a masážní techniky na uvolnění krční páteře) a v sedě. Cena procedury je 580 Kč (v ceně je zahrnutý i jednorázový rašelinový zábal a kvalitní masážní oleje a emulze,).

 

Pro koho není masáž vhodná. I pro tuto masáž platí stejné kontraindikace jako pro masáž klasickou, plus není vhodná pro klienty příliš hubené, pro klienty spřecitlivělostí na teplo a pro klienty s poruchami krvácivosti.

Závěrem: Tento druh masáže jsem dala do své nabídky zejména z toho důvodu, že velice dobře vím, jaká životní komplikace je bolestivost zad u lidi s nadváhou ( má vlastní zkušenost ). Záda bolí skoro každého člověka trpícího nadváhou a klasické masáže v tomto pípadě nejsou až tak dobře účinné. V dnešní době není nadváha u většiny klientů způsobená leností a nebo velkým přejídáním, ale hlavním viníkem je uspěchaný způsob života, pracovní přetížení a s tím i spojený nezdravý životní styl, kdy prostě není čas na pravidelné stravování. Čas na jídlo je nejlépe až po práci večer a tak i při kaloricky docela malém celo denním přísunu jídla, si tělo dělá zásoby na " horší časy". Človek pak přibírá na hmotnosti, vzniká obezita a s ní i všechny nemoci spojené. Možná pomoc je jediná, zmírnit životní tempo,  víc myslet sám na sebe. Pravidelně a v malých dávkách jíst ( nejlépe po 3 hodinách), tělo se samo přeprogramuje, zlepší se metabolismus a výsledek se dostaví sám. Tato procedura však nemá za úkol řešit životní styl klienta a snaží se pouze pomoci od bolestí přetížených zádových svalů a navodit pocit pohody u každého.