Uvolňující masáž zad za pomoci přístroje VS 600 ( podobný vacupressu)

07.05.2013 12:32

Uvolňující kombinovaná masáž zad za pomoci  přístroje VS 600 ( podobný vacupressu)

 Masáž je vhodná pro všechny, kteří trpí na bolesti zad díky zatuhlým zádovým svalům, zejména pro ty, kteří mají sedavé zaměstnání a pro klienty s nadváhou u kterých se klasická masáž míjí účinkem.

Masáž  vždy začíná ruční masáží, kdy dojde k prohřátí a prokrvení podkoží a také zjistím, kde je největší problém. Dále již následuje masáž podtlaková za pomoci přístroje VS 600 . Vždy začínám u velmi nízkého podtlaku a po domluvě s klientem postupně přidávám na intenzitě. Díky možnosti výběru z mnoha velikostí baněk je i bez problémů možné touto metodou uvolnit  a promasírovat  svaly krční páteře. Na zvláště zatuhlá místa se přikládá baňka na chvilku i staticky, oproti klasickému baňkování je zde však ten rozdíl, že je možno nastavit nejen sílu podtlaku, ale je možno  nastavit  frekvence ve kterých se bude baňka uvolňovat, ve výsledku to znamená, že přiložená baňka se v určitých intervalech uvolńujena a opětovně přisává ( jakoby pulzuje), což ještě více umocní účinek masáže( jemně pracuje se zatuhlým svalem).

 Přístroj VS 600 je vakuový masážní přístroj pracující na principu podtlakové masáže ( baňky). Přístroj má několik nastavitelných programů, kdy je možné každému klientovi nastavit podtlak v baňce tak, aby masáž byla příjemná a přitom uvolňující. Oproti klasickému baňkování se podlitiny po masáži objevují pouze vyjímečně a to spíše jen u klientů s nadváhou, kde je nutno zvolit podtlak vyšší. 
 

Vakuová uvolňující masáž zad není vhodná ( kontraindikace) při:

  • užívání léků na ředění krve (např. Varfarin.), případně další léky, které ovlivňují srážlivost krve
  • užívání léků, které ovlivňují činnost štítné žlázy, větší křečové žíly ( nemasíruje s místě výskytu )
  • onkologická léčba,
  • onemocnění Anginou Pectoris,
  • zánětem žil (Trombophlebitis, Phlebotromboza), otokem plic
  • choroba srdce, ledvin, kožní a infekční onemocnění a jiným závažným onemocněním.
  • veškerá infekční a horečnaté onemocnění
  • neléčený vysoký krevní tlak

 

Délka masáže je 40 min – Cena je 350 Kč