Rašelinový zábal

02.04.2012 01:40

 Rašelina  se aplikuje přímo na příslušnou část těla. Docílí se uvolnění svalového napětí, prokrvení tkání se snížením a nebo i odstraněním bolesti  pohybového systému. K tomu se kůží vstřebávají minerální látky a podporují výsledný léčebný efekt.

 Jedná  se o klasickou a dobře známou  lázeňskou kůru, která je prověřena staletími. Dochází během ní k uvolňování přírodních humidních látek do organismu. Ke   znečištění rašelinou nedochází , zábaly jsou k tomu perfektně uzpůsobeny. Jsou plně hygienické.

Jednorázové rašelinové zábaly jsou pláty rašeliny, které se přikládají na tělo klienta. Jsou vyráběny z přírodní rašeliny bez jakýchkoli příměsí a díky tomu zůstávají uchovány veškeré cenné huminové kyseliny. Na plát se přiloží ohřátý  rašelinový nosič tepla, který postupně zahřívá plát rašeliny na 40 - 45°C a udrží si tuto teplotu po celou dobu procedury. Prohřátím se urychlují metabolické procesy v těle a zároveň se teplem uvolňují z rašeliny léčivé organické a minerální látky, které  za podpory tepla prochází pokožkou do těla klienta. Velice výhodné je přikládat rašelinový zábal před masáží.

Bezprostřední účinek rašelinového zábalu je analgetický, spasmolytický (uvolnění svalového napětí ), lokální zvýšené prokrvení tkání, detoxikační, povzbuzení imunitního systému a v neposlední řadě má i výborný účinek relaxační. Výborný při  pracovním přetížení. Má i omlazující efekt na pokožku.

 

Indikace:

artróza, svalová bolesti, bolesti kloubů a páteře, obezita, celulitida, vhodné pro zvýšení lokálního prokrvení, chronické stavy revmatického původu.

 

Kontraindikace:

akutní záněty močových cest, těhotenství, dekompenzovaná kardiologická onemocnění a těžké oběhové poruchy ( závažná onemocnění srdce), horečnaté stavy, těžší zánětlivá a jiná akutní onemocnění kůže, přecitlivělost na teplo, otevřená poranění kůže, krvácení, otoky, alergie na rašelinu.

Zábal se podává na 20-25 min - Cena rašelinového zábalu na záda je  150 Kč.